Home Algemeen 10 verschillende shampoosoorten op een rijtje!

10 verschillende shampoosoorten op een rijtje!

Door: Hanneke van Mackelenbergh

1) Normale shampoo

We trappen dit overzicht af met normale shampoo. Heb je een normaal haartype en ervaar je geen problemen? Dan is dit een geschikte shampoo voor jou. Hij reinigt je haren en zorgt dat ze niet uitdrogen.

2) Hydraterende shampoo

Telkens als je doucht, wordt je haar nat. Daarom verwacht je misschien niet dat het uit kan drogen. Helaas is dit wel het geval. Is je haar droog of beschadigd? Was het dan met een hydraterende Goldwell shampoo. De ingrediënten in deze shampoo houden vocht beter vast in je haar.

3) Volumeshampoo

Gezien de naam van deze shampoo verbaast het je waarschijnlijk niet dat hij je haar meer volume geeft. Dit product is vooral geschikt voor fijn en/of slap haar. Volumeshampoo reinigt je haar zonder het te verzwaren, waardoor het voller oogt.

4) Antiroosshampoo

Heb je last van roos in je haar? Was het dan met antiroosshampoo. Deze shampoo bevat zink, ketoconazol en salicylzuur. Dit zijn ingrediënten die roos en schilfers tegengaan. Dit zorgt tevens voor een minder jeukende hoofdhuid.

5) Krulshampoo

Wie gezegend is met een mooie bos krullen, kan deze het beste wassen met krulshampoo. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor mensen met krullend haar. Hij gaat pluizen tegen, verkleint de kans op uitdroging en voorkomt dat krullen stug worden.

6) Sulfaatvrije shampoo

Veel cosmeticaproducten bevatten sulfaten. Ook in shampoos kun je deze stoffen tegenkomen. Heb jij je haar geverfd? Ga dan op zoek naar een sulfaatvrije shampoo. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat de kleur sneller vervaagt.

7) Repair shampoo 

Gebruik je zo nu en dan hittetools? Of verf jij je haar regelmatig? Dan kan het beschadigen. Om je haar weer te herstellen, was je het met een repair shampoo. Dit soort shampoos bevatten onder meer proteïnen.

8) Babyshampoo

Het spreekt voor zich dat babyshampoo geschikt is voor baby’s. Toch kunnen ook volwassenen er gebruik van maken. Babyshampoos zijn vaak vrij van parfum en keurstoffen. Dit maakt ze ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

9) Droogshampoo

Is je haar vet, maar heb je geen zin of tijd om het te wassen? Dan biedt droogshampoo uitkomst. De shampoo absorbeert het natuurlijke talg dat je haar produceert, waardoor het er minder vet uitziet. Je haar gaat er bovendien fris van ruiken.

10) Zilvershampoo

Als er een gele gloed in blond, grijs of wit haar zit, biedt zilvershampoo van Fanola uitkomst. Deze shampoo neutraliseert je haar, waardoor het weer een mooie uitstraling krijgt. Zilvershampoo kun je het beste door een kapper aan laten brengen.

Related Posts